Wetenschappelijk onderzoek leidt tot verhoging van productiviteit op kantoor

U, als ondernemer weet als geen ander dat gemotiveerde en geïnspireerde werknemers een verrijking betekent voor uw bedrijf, maar het kan altijd beter.

Uit onze, maar ook externe, (wetenschappelijke) onderzoeken blijkt dat goede kantoor/werkomstandigheden belangrijk zijn voor de prestatie van de medewerkers. Daarnaast is commitment en engagement van de medewerkers belangrijk voor de productiviteit.

Tevreden en verbonden medewerkers

Vanwege schaarste op de arbeidsmarkt is het voor bedrijven belangrijk om tevreden en verbonden medewerkers in dienst te behouden en wanneer noodzakelijk de juiste medewerkers aan te kunnen trekken.

Immers, gemotiveerde en geïnspireerde medewerkers binnen uw bedrijf maken het verschil.

Maar, al is een werkplek nog zo leuk, bijna nergens is het alle dagen feest. Maar wanneer een werknemers zijn dagen aftelt tot het weekend dan wordt het wellicht tijd voor verandering. Om dit te ontdekken of dit fenomeen zich in uw bedrijf ook voordoet zijn er testen waarmee u dit kunt ontdekken.

Wittebroodsweken

Bij de start van een nieuwe baan gaat iemand fluitend naar zijn werk. De werkomgeving is aangenaam en de taken doet men met plezier. “Psychologen noemen dat de wittebroodsweken“. Het is heel gebruikelijk dat mensen tevreden zijn op dat moment, maar dat na een paar maanden de nieuwigheid en opwinding afneemt.

Om mensen te inspireren moet nog iets extra’s gedaan worden, maar dan moet de liefde hierbij van twee kanten komen. Om dit, de werk tevredenheid te verbeteren, kunnen een aantal maatregelen worden genomen.

Productiviteit medewerkers verhogen

The Boost Force (TBF) kan u helpen de productiviteit van de medewerkers te verhogen. Daartoe hebben wij een methode ontwikkeld, de zgn. “In Depth Scan“. TBF kijkt daarbij naar de persoons-, en omgevingsoplossingen zoals gezondheidsbeïnvloeding. Denk dan aan redenen van gedrag en ziekteverzuim en omgevingscomponenten zoals verlichting, akoestiek, geur– en kantoorbeleving (beplanting/klimaat/kleuren) en software.

Bij de integrale aanpak van TBF is met name het onderdeel gedrag van mensen en cultuur in het bedrijf van grote invloed op de motivatie van de medewerkers.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Om te onderzoeken of uw bedrijf toe is aan een check op een optimale werksituatie van uw medewerkers, kunt u contact opnemen met Frans Kleverlaan, senior consultant bij The Boost Force.

Email: frans@theboostforce.nl of telefoonnr. 06-15 595 141

Volg ons ook op LinkedIn!