Wie een gezonde werknemer heeft, heeft de toekomst.

In mijn vorige blog heb ik geschreven over het dragen van verantwoordelijkheden thuis en op het werk en dat daar vaak nogal wat discrepantie tussen bestaat.

Zo bestaat er ook vaak een groot verschil tussen de inrichting van het thuis van de werknemer en de inrichting van zijn werkplek. Thuis draait het om gezelligheid, warmte en geborgenheid. Maar ook waar het klimaat van goede kwaliteit moet zijn. Een goede temperatuur, niet te koud maar ook niet te warm. Overdag een temperatuur waarin goed te werken valt en s’avonds moet de temperatuur wat stijgen om je senang te voelen. Wie een gezonde werknemer heeft, heeft namelijk ook een gezonde toekomst.

Lucktkwaliteit

Ook de luchtkwaliteit moet de juiste zijn, niet te droog of te vochtig. Dit bereik je thuis om planten te plaatsen en het bovenlicht open te zetten voor verse lucht. Al met al een zaak waar veelal onbewust door heel veel huisgezinnen veel aandacht aan wordt geschonken.

Op de werkplek is dat meestal wel anders. Daar vind je heel vaak geen plantje. Ook de luchtkwaliteit is niet altijd van uitstekende kwaliteit. Nu hoef je op je werkplek geen kaarsje voor de gezelligheid te branden, maar er moet toch een sfeer heersen waarbij het welbevinden van een werknemer op een hoger plan moet staan zoals we nu vaak op de gemiddelde  werkplek vinden.

Een gezonde werknemer

Met bescheiden middelen is het werkklimaat en werkomstandigheden heel goed te verbeteren.

The Boost Force beschikt over meer dan voldoende kennis om u bij te staan om een eerste aanzet te starten. Wanneer u The Boost Force inschakelt start zij om allereerst uw werknemers of delen daarvan in te schakelen.

In dit leven beschikt iedereen over een zekere mate van kennis en creativiteit. The Boost Force wil allereerst dit aanspreken door heel bescheiden te beginnen en wat ideeën te spuien. Uw werknemers worden hierdoor medeplichtig gemaakt door hun wensen kenbaar te kunnen maken.

Het gaat dan om in eerste instantie over kleurgebruik, planten te plaatsen, luchtkwaliteit te beheersen en zonodig meubilair te herschikken. Licht speelt altijd een grote rol, thuis een schemerlampje, maar waar op de werkplek voldoende licht moet schijnen. Geen zee van (led)licht maar van een goede kleurtemperatuur en direct op de werkplek gericht.

Toekomstgericht

Al deze maatregelen zijn gericht op de toekomst. Een toekomst waar bij alles in deze wereld veel sneller aan veranderingen onderhevig zijn zoals regelgeving en technieken. In dit werkklimaat moeten uw medewerkers zich goed voelen. Als hun welbevinden tot haar recht komt dan zal creativiteit en inventiviteit groeien en zal hun kennis ook op lange termijn op peil blijven.

Elk bedrijf heeft behoefte aan werknemers die bij de tijd blijven en hun werk onder veranderende omstandigheden blijven uitvoeren. Een geïnspireerde werknemer is bovendien veel productiever.

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Email: frans@theboostforce.nl of telefoonnr. 06-15 595 141

Volg ons ook op LinkedIn!