Geef de werknemers meer verantwoordelijkheden

Verantwoordelijkheden

Kern van deze blog gaat over plezier in het werk en meedoen. Elk bedrijf heeft uiteindelijk tot doel om financieel gezond te zijn en te blijven. Om dit doel te bereiken moet er arbeid verricht worden. Uiteraard is dit een open deur.

Er bestaat een oude wijsheid dat alles wat men met plezier doet een meerwaarde heeft. Ook in het bedrijfsleven geldt deze regel.

Bedrijfscultuur

The Boost Force heeft een breed werkterrein, ook op het gebied van bedrijfscultuur. Wij komen bij veel bedrijven binnen de bedrijfsmuren en zien daar dan ook grote verschillen in de bedrijfscultuur.

Bij het ene bedrijf bestaat er een strak geleid management volgens strakke protocollen. Bij het andere bedrijf heeft het management een lossere pols. Natuurlijk moet productie en afhandeling op de juiste manier en zonder fouten plaatsvinden.

Werkplezier

The Boost Force weet dat er in de huidige maatschappij veel juridische haken en ogen meespelen en dat is een stevige, meesturende factor. Echter er bestaan naast de protocollen toch nog steeds mogelijkheden om medewerkers plezier in hun werk te geven.

Steekwoorden hierbij zijn vertrouwen en verantwoordelijkheid. Het ultieme middel is hierbij een goede en laagdrempelige manier van frequent communiceren.

Iedereen in de organisatie heeft recht op een zekere mate van verantwoordelijkheid. Buiten werktijd wordt geacht dat iedereen verantwoordelijkheden heeft en zich daarnaar moet gedragen. Met strenge protocollen en zonder meedenken worden het verantwoordelijkheidsgevoel ontnomen.

Een voorbeeld uit het verleden

In de jaren’60 oefende het Nederlandse leger in Duitsland met verschillende legers uit o.a. Engeland en Amerika. De Nederlandse soldaten werden met een scheef oog bekeken met hun baarden en haarnetjes. Maar ze wonnen vele slagen omdat er een mee-denk-cultuur bestond.Het waren niet alleen de officieren maar ook de soldaten die hun inbreng hadden.

De andere landen werkten volgens strikte protocollen en wanneer het boekje niet voorzag in onverwachte situaties stond het werk stil en moest er eerst met het hoofdkwartier gebeld worden.

De conclusie is dat meedenken loont

Plezier in je werk is als olie voor de machine.

In onze volgende blog komt het vervolg over verantwoordelijkheden en wat voldoening geeft in het werk op kantoor…

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Email: frans@theboostforce.nl of telefoonnr. 06-15 595 141

Volg ons ook op LinkedIn!