Fijne geur op de werkplek zorgt voor een prettig werkklimaat

Geur is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt bij een gezonde werkomgeving en een prettig werkklimaat. Toch is deze factor bijzonder belangrijk. Geuren zijn bepalend voor onze stemming. En onze stemming heeft invloed op onze concentratie en energie. Wilt u meer weten over wat geur op de werkplek kan betekenen voor de concentratie en productiviteit van uw medewerkers? Bij The Boost Force bent u aan het juiste adres. Onze belofte: productiviteit en welzijn van uw medewerkers gaat gegarandeerd omhoog door onze integrale aanpak! Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder om een juist geurenpalet samen te stellen.

Geur op de werkplek: onopvallend, maar zeer aanwezig

Geuren registreert u de hele dag overal. Sterke geuren vallen op, maar meestal ruiken we onbewust. Al een klein beetje geur op de werkplek is voldoende voor een onbewuste prikkel die invloed heeft op hoe wij ons voelen zonder dat we dat merken. Uiteindelijk komen geurprikkels in het deel van onze hersenen terecht, dat fungeert als centrum van onze emoties. Geen wonder dat geuren invloed hebben op onze emoties. Wanneer dus 'de juiste geur' op de werkplek hangt, zit uw medewerker beter in zijn vel, voelt zich beter en is creatiever en productiever. Voor een gezond werkklimaat is geur net zo belangrijk als licht en geluid en planten.

Juiste reuk op de werkplek: minder ziekteverzuim

Niet alleen zijn uw medewerkers productiever door de juiste reuk op de werkplek. Ook daalt het ziekteverzuim. Uw medewerkers:
  • kunnen zich beter en langer concentreren
  • voelen zich gezonder
  • zijn gemotiveerder
  • werken met meer plezier. 
Kortom, de juiste geur verhoogt het welzijn. The Boost Force heeft de expertise in huis om u deskundig te adviseren over geur op de werkplek. Wij voeren metingen uit en maken een plan om reuk op de werkplek op het juiste niveau te brengen. Zo creëert u een gezonde werkomgeving die leidt tot een groter welzijn en een hogere productiviteit van uw medewerkers.

Meer weten over geur op de werkplek?

Bent u geïnteresseerd in de relatie tussen geuren op de werkplek en productiviteit? Wilt u een scan van de geurbeleving op werkplekken in uw organisatie? Kijk op de website van The Boost Force en bekijk alle mogelijkheden voor een prettig werkklimaat op kantoor of neem direct contact met ons op